Stijl Modern

De moderne woonstijl is te herkennen aan veel licht, strakke lijnen en tijdloos design. Naast de strakke lijnen en het grafische lijnenspel zien we ronde vormen steeds vaker terugkomen. Het gaat om eenvoud en rust in de ruimte. Het interieur is vaak minimalistisch gestyled en voelt vaak erg ruimtelijk aan door de hoeveelheid licht.

Binnen deze stijl zijn verschillende stromingen te vinden, zoals Scandinavisch, Italiaans en uiteraard Dutch design. De (keuken)meubels zijn strak en hebben een duidelijke functie waar de aandacht naar toe wordt geleid door het gebruik van rustige kleuren. Eigenlijk spreek je niet echt van kleuren, want het zijn voornamelijk wit-, grijs- en zwarttinten die de boventoon voeren. Soms gecombineerd met hout. In de accessoires wordt vaak ‘echte’ kleur toegevoegd. 

In het moderne interieur is er ruimte voor vernieuwing, moderne kunst en hoogwaardige materialen zoals marmer, aluminium, chroom, glas en glad leer.

In vier stappen jouw droomkeuken

De keuken speelt steeds vaker een centrale rol in het huis. Hoe de ideale keuken eruitziet is voor iedereen anders. Het wordt namelijk bepaald door verschillende factoren, zoals je favoriete woonstijl, trends die je aanspreken en uiteraard persoonlijke smaak. Uiteraard speelt ook het budget een belangrijke rol. De mix hierin is voor iedereen anders. Om je verder op weg te helpen, nemen we je mee door deze verschillende stappen.

Stap 1 Woonstijl

We onderscheiden bij KeukenBazen vier verschillende woonstijlen; modern, klassiek, landelijk en industrieel. Vaak wordt er ook een mix van deze verschillende stijlen toegepast. Wellicht heb je zelf al een moodboard samengesteld en komt je stijl duidelijk naar voren? Indien dit niet het geval is, inspireren we je graag in het Experience Center. Zo kun je samen met de AdviesBaas op zoek gaan naar jouw favoriete woonstijl.

Stap 2 Trends

Trends beïnvloeden wat we op dit moment mooi vinden. Ze geven een eigentijds accent aan de bestaande woonstijlen en daarmee dus ook aan het interieur. Soms zijn trends van korte duur, anderen worden klassiekers. Een keuken kies je vaak voor jaren, het is belangrijk om dit in gedachten te houden tijdens het toepassen van trends.

Een vraag over je nieuwe keuken?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor een moderne stijl?
  • Tijdloos;
  • Past goed bij echte design klassiekers;
  • Altijd ruimte voor vernieuwing;
  • Strakke afwerking

Stap 3 Persoonlijke smaak

Persoonlijke factoren als ‘ben je een thuiskok of bestel je liever via Thuisbezorgd?’ spelen een belangrijke rol bij de keuze voor apparatuur en opbergruimte. Heb je kinderen en/of huisdieren? Dan kies je waarschijnlijk sneller voor materialen die tegen een stootje kunnen.

Stap 4 Budget

Om de droomkeuken voor ieder budget mogelijk te kunnen maken, hebben we bij KeukenBazen oneindig veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit verschillende opties voor materialen, details en afwerking. 

Voorbeelden van ons werk