Stijl Landelijk

In de landelijke woonstijl staat de sfeer van het buitenleven centraal. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en er komt veel groen in terug. De stijl staat bekend om haar warmte, rust en gezelligheid. Een echt familiehuis!.

Het landelijke interieur wordt steeds moderner, maar nog steeds met de doorleefde objecten met een ziel en karakteristieke details. Basic materialen als hout, riet, steen, wol, rotan en linnen mogen in dit interieur volledig zichzelf zijn. De (keuken)meubelen zijn vaak groot en robuust, zonder poespas waardoor ze karakter geven aan het interieur. 

Accessoires zoals kussens en plaids geven de ruimte warmte en sfeer. Door het contrast tussen open en dicht zal een landelijke woonstijl niet snel vervelen. 

In vier stappen jouw droomkeuken

De keuken speelt steeds vaker een centrale rol in het huis. Hoe de ideale keuken eruitziet is voor iedereen anders. Het wordt namelijk bepaald door verschillende factoren, zoals je favoriete woonstijl, trends die je aanspreken en uiteraard persoonlijke smaak. Uiteraard speelt ook het budget een belangrijke rol. De mix hierin is voor iedereen anders. Om je verder op weg te helpen nemen we je mee door deze verschillende stappen.

Stap 1 Woonstijl

We onderscheiden bij KeukenBazen vier verschillende woonstijlen; modern, klassiek, landelijk en industrieel. Vaak wordt er ook een mix van deze verschillende stijlen toegepast. Wellicht heb je zelf al een moodboard samengesteld en komt je stijl duidelijk naar voren? Indien dit niet het geval is inspireren we je graag in het Experience Center zodat je samen met de AdviesBaas op zoek kan gaan naar jouw favoriete woonstijl.

Stap 2 Trends

Trends beïnvloeden wat we op dit moment mooi vinden. Ze geven een eigentijds accent aan de bestaande woonstijlen en daarmee dus ook aan het interieur. Soms zijn trends van korte duur, anderen worden klassiekers. Een keuken kies je vaak voor jaren, het is belangrijk om dit in gedachten te houden tijdens het toepassen van trends.

Een vraag over je nieuwe keuken?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor een landelijke stijl?
  • Creëert rust, warme en gezelligheid;
  • Geeft karakter aan je interieur;
  • Natuurlijke materialen;
  • Ideaal om te mixen met andere stijlen

Stap 3 Persoonlijke smaak

Persoonlijke factoren als ‘ben je een thuiskok of bestel je liever via Thuisbezorgd?’ spelen een belangrijke rol bij de keuze voor apparatuur en opbergruimte. Heb je kinderen en/of huisdieren? Dan kan kies je waarschijnlijk sneller voor materialen die tegen een stootje kunnen.

Stap 4 Budget

Om de droomkeuken voor ieder budget mogelijk te kunnen maken hebben we bij KeukenBazen oneindig veel mogelijkheden. Zo hebben we verschillende opties voor materialen, details en afwerking.