Keuken kopen? Bij KeukenBazen ben jij de Baas!

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, is het belangrijk om kritisch te zijn en goed te kijken naar alle mogelijkheden. Een keuken is immers een aanschaf voor jaren en je wilt er zeker van zijn dat je een keuken hebt die volledig voldoet aan al jouw wensen en eisen.

Bij KeukenBazen begrijpen we dat als geen ander en daarom helpen we je graag bij het realiseren van jouw droomkeuken. Ontdek de mogelijkheden bij KeukenBazen en laat je ver-ba-zen over de service.

Waarom een nieuwe keuken aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een nieuwe keuken aan te schaffen. Zo kan het zijn dat de huidige keuken niet meer functioneel genoeg is, of dat de stijl niet meer past bij het interieur van het huis.

Ook kan een nieuwe keuken bijdragen aan de waardevermeerdering van het huis. Bij KeukenBazen begrijpen we dat het kopen van een nieuwe keuken een grote beslissing is en daarom bieden we klanten een uitgebreide service aan, waarbij we stap voor stap met ze meedenken en adviseren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een keuken?

Een nieuwe keuken kopen is een grote investering die je niet zomaar doet. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de keuzes die je maakt. Hieronder staan de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een keuken:

  • Budget: bepaal van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven aan een nieuwe keuken. Dit helpt je om te voorkomen dat je te veel uitgeeft en om te bepalen wat de beste opties zijn binnen je budget.
  • Stijl: kies een stijl die bij je past en die past bij de rest van je interieur. Je wilt immers dat je keuken er mooi uitziet en past bij de rest van je huis.
  • Ruimte: meet de ruimte waar je de keuken wilt plaatsen en bepaal welk type keuken daar het beste in past. Als je weet welk type keuken je wilt, dan kun je de afmetingen bepalen en er zeker van zijn dat de keuken goed past.
  • Functionaliteit: bedenk welke functionaliteiten je nodig hebt in je keuken en welke apparaten je wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan een vaatwasser, een oven, een koelkast of een inductiekookplaat.
  • Opbergruimte: bepaal hoeveel opbergruimte je nodig hebt en bedenk welke opbergmogelijkheden het beste bij jou passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een keuken met veel kastjes en lades, of juist voor open planken.
  • Werkblad: kies een werkblad dat past bij de stijl van je keuken en dat praktisch is in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan granieten, houten of kunststof werkbladen.
  • Verlichting: zorg voor goede verlichting in je keuken. Je hebt namelijk goed licht nodig om goed te kunnen koken en snijden. Kies bijvoorbeeld voor inbouwspots, hanglampen of led-strips.
  • Installatie: zorg dat je een goede installateur hebt die de keuken op professionele wijze kan installeren. Zo voorkom je problemen en kun je snel genieten van je nieuwe keuken.

Verschillende keukenstijlen

De keukenstijl die je kiest bepaalt de sfeer van de ruimte waarin de keuken geplaatst wordt. Bij het kiezen van een keukenstijl is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak, de stijl van je huis en de functionaliteit van de keuken.

Hieronder bespreken we kort de vier populairste keukenstijlen: klassiek, landelijk, industrieel en modern.

Klassieke keuken

De klassieke keuken staat bekend om zijn verfijnde en tijdloze uitstraling, waarbij het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en marmer en de integratie van elegante details zoals sierlijke handgrepen en ornamenten essentieel zijn.

Een klassieke keuken creëert een gevoel van luxe en wordt vaak geassocieerd met het hoogste niveau van ambachtelijk vakmanschap.

Naast het gebruik van warme kleuren, worden ook meerdere materialen zoals koper en brons vaak geïntegreerd om extra stijl en klasse te bieden. De klassieke keuken is een tijdloze keuze die blijft fascineren en voldoet aan de eisen van iedereen die streeft naar een elegante levensstijl.

Landelijke keuken

Met een landelijke keuken creëer je een warme en gezellige sfeer, en breng je een vleugje natuur in huis. Het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleuren draagt bij aan de knusse uitstraling van deze keukenstijl. Vaak worden er ook natuurlijke elementen zoals houten balken en stenen muren geïntegreerd om de rustieke sfeer te versterken.

Tegenwoordig zien we naast de traditionele boerenstijl ook moderne variaties van de landelijke keukenstijl met een verfijndere uitstraling. Deze keukenstijl wordt geassocieerd met het buitenleven en heeft een tijdloze charme die past bij elk type woning.

Industriële keuken

Een industriële keuken is een stijlvolle en robuuste keuze die gekenmerkt wordt door het gebruik van stoere materialen zoals beton, staal en baksteen. Ook worden er vaak grovere elementen geïntegreerd, zoals grote lampen en ruwe houten planken, die bijdragen aan de industriële look.

De stijl is geïnspireerd door de fabrieken en de architectuur van de stad en heeft daardoor een stedelijk en modern karakter. Naast de ruwe uitstraling biedt de industriële keuken ook voldoende mogelijkheden voor persoonlijke decoratie en aanpassingen, waardoor deze stijl geschikt is voor elke persoonlijkheid en elke interieurstijl.

Moderne keuken

De moderne keuken staat bekend om haar strakke lijnen, minimalistische ontwerp en het gebruik van moderne materialen zoals kunststof, glas en roestvrij staal. Het design is clean en tijdloos en past perfect bij de moderne en stedelijke levensstijl.

Moderne keukens bieden ook tal van innovatieve functies dankzij de integratie van innovatieve apparatuur, zoals een inductiekookplaat en een stoomoven. Door de technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer mogelijkheden om de functionaliteit en de efficiëntie van de keuken te verbeteren.

Het belang van een op maat gemaakte keuken

Een op maat gemaakte keuken heeft vele voordelen ten opzichte van een standaardkeuken. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte, waardoor de keuken functioneler wordt en er meer opbergruimte ontstaat.

Daarnaast kan een op maat gemaakte keuken perfect worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de klant, zoals de keuze voor bepaalde materialen, kleuren en apparatuur.

Bij KeukenBazen werken we met een team van ervaren ontwerpers die samen met de klant de perfecte keuken ontwerpen die volledig aan hun wensen en eisen voldoet. En aangezien wij enkel werken met gerenommeerde merken kies je altijd voor de hoogste kwaliteit!

Keuken ontwerpen

Bij KeukenBazen hanteren we een gestructureerd ontwerpproces waarbij we stap voor stap met de klant meedenken en adviseren. We beginnen met een intakegesprek waarbij we alle wensen en eisen van de klant in kaart brengen.

Vervolgens maken we een schetsontwerp en bespreken we dit met de klant. Daarna werken we het ontwerp verder uit en maken we een gedetailleerd 3D-ontwerp van de keuken.

Zodra de klant tevreden is over het ontwerp maken we een afspraak voor de installatie van de keuken. Tijdens het hele proces staat de klant centraal en denken we mee om ervoor te zorgen dat de keuken volledig aan hun wensen voldoet.

Installatie van de keuken

Het installeren van een nieuwe keuken is een intensief proces en daarom bieden wij bij KeukenBazen de mogelijkheid om de installatie te laten uitvoeren door onze ervaren installateurs.

Tijdens de installatie zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes wordt afgewerkt en dat de keuken perfect werkt. Onze installateurs gaan pas weg als de klant tevreden is met het eindresultaat.

Meer dan alleen keukens

Bij KeukenBazen kun je niet alleen terecht voor het ontwerpen en installeren van jouw droomkeuken, maar ook voor andere zaken zoals vloeren, raamdecoratie en texwerk.

We begrijpen dat het laten verbouwen van een keuken een flinke investering is en daarom willen we je volledig ontzorgen. Door alles te regelen bij één partij, hoef je jezelf geen zorgen te maken over de verschillende partijen die bij de verbouwing betrokken zijn.

Maak een afspraak bij KeukenBazen

Bij KeukenBazen begrijpen we dat een keuken kopen een grote beslissing is en daarom bieden we onze klanten graag een uitgebreide service aan. In ons experience center kun je onder begeleiding van een AdviesBaas alle mogelijkheden bespreken en inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken.

Het maken van een afspraak is heel eenvoudig en kan telefonisch of via onze website worden gedaan. Wij kijken ernaar uit om samen met jou de perfecte keuken te ontwerpen en te installeren. Want bij KeukenBazen ben jij de baas, maar moet je zelf koken!